דצמ 012012
 

לאחרונה נוספו שני מתכונים לפנתאון המשפחתי- ההצלחה שלהם היא  מסוג הדברים שמהווים כיבוש וסיפוק שקשה לתאר.

הראשון – חמין מעולה שקבלתי מ-פ', חברה לעבודה .
(בשינוי ממש קל ביחס בין השעועית לגריסים, לפי טעמנו), תראו כמה קל וחביב:

מתכון בערך ל-8 מנות:

 חומרים:
400 גרם שעועית אדומה
500 גרם גריסי פנינה
6-7 נתחים יפים של אוסובוקו עגל
תפוחי אדמה בינוניים (לפחות כמספר הסועדים)
ביצים (כמספר הסועדים)
חצי כוס דבש
8 תמרי מג'הול

הכנה:
1. יום לפני משרים את השעועית במים. מחליפים את המים כמה פעמים במהלך 24 השעות.
2. את הגריסים שוטפים טוב טוב ומשרים גם ל24 שעות
3. מחממים סיר וסוגרים את נתחי האוסובוקו.
4. מורידים מהאש את הנתחים.
5. בסיר מסדרים שכבה של שעועית, עליה כמה נתחי אוסובוקו, עוד שכבה של שעועית ועליה את שאר נתחי האוסובוקו,
     תפוחי האדמה, הגריסים והתמרים.
6. מכסים במים ומעלים על האש.
7. מוסיפים את הדבש, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
8. לאחר הרתיחה בודקים תיבול ומעבירים לאש נמוכה לבישול של שעה-שעתיים.
9. בנתיים מרתיחים בסיר נפרד את הביצים.
10. לאחר שעתיים מחממים את התנור ל 150 מעלות,מסדרים את הביצים בשכבה העליונה של הסיר ומכניסים לתנור.
11. לאחר שעה מורידים את הטמפרטורה ל 110 ובודקים מה המצב בבוקר.

  

מתכון שני שייכנס לפנתאון הוא מתכון של לחם כפרי מהכוהנת הגדולה – דפני אסף .
אין אין אין דברים כאלה – הריחות מדהימים, התוצר נמס בפה. פשוט להיצמד למתכון ולהצליח בגדול.

חומרים:
½3 כוסות קמח
½3 כוסות קמח מלא
1 שקית שמרי שמרית
1 כף מלח
1 כוס שיבולת שועל + ½ כוס מים רותחים
½2 כוסות חלב פושר
2 ביצים
4 כפות דבש
150 גרם חמאה מומסת

הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את שני הקמחים עם המלח והשמרים ויוצרים גומה לקבלת שאר החומרים
  2. בקערה נפרדת שמים את השיבולת שועל (קוואקר), שופכים עליה את המים הרותחים, מערבבים ומניחים להצטנן.  
  3. בקערה נפרדת נוספת, מחממים חלב (במיקרו) ומוסיפים את הדבש והחמאה.
  4. שופכים את קערת הנוזלים ואת הקוואקר לגומה.
  5. טורפים את הביצים ושופכים גם אותן לגומה.
  6. מערבבים את כל החומרים וכשנהיה בצק לשים אותו כמה שאפשר, כחמש דקות. אם יבש מדי מרטיבים, עם רטוב מדי מוסיפים קמח.
  7. משמנים קערה גדולה, מניחים בה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שמכפיל את נפחו.
  8. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים טיפה כדי שהאוויר יצא. מחלקים לארבעה חלקים ומעצבים מכל חלק כיכר עגולה.
  9. מניחים את הכיכרות בתבנית עם ניר אפיה. מתפיחים אותן כ-45 דקות ומורחים עליהן שמן זית

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.

 Posted by at 18:27